Omgeving

Rondom 'Le Baou' is het stil en rustig, maar dat betekent gelukkig niet dat je er geïsoleerd, en op grote afstand van alle vertier en gemakken van de bewoonde wereld  zit. Het is zeer de moeite waard om tijdens je verblijf iets van de vele mooie landschappen, fraaie uitzichten, sfeervolle dorpen, gezellige markten, beroemde badplaatsen, bergachtige routes, en mediterrane stranden te verkennen. De mogelijkheden voor excursies zijn vrijwel oneindig . Een paar uitstapjes die je gerust bovenaan je lijstje kunt zetten hebben we voor jullie beschreven in een uitvoerige informatiemap die in je huisje of appartement klaarligt. Hier alvast een voorproefje van wat je zoal kunt doen en kunt beleven.


Bargemon en andere dorpen in de omtrek


'Le Baou'  ligt in een vallei tussen twee dorpen in: het kleine, verstilde Claviers, en het levendige Bargemon. Beide plaatsen liggen op zo'n 3 km rijafstand,  en ook kun je kiezen voor een aantrekkelijke wandelroute. Bargemon biedt een authentiek Provençaals dorpsplein, waar je op een terras neerstrijkt voor een drankje, of voor een lunch of diner bij één van de restaurants die deze kleine plaats rijk is. Ook voor wat dagelijkse boodschappen kun je er prima terecht. En vergeet niet even rond te wandelen langs de middeleeuwse vestingmuren en door de oude straatjes, die te smal zijn voor autoverkeer. In de verdere omtrek vind je nog meer leuke plaatsen, zoals Callas en Seillans, die allemaal pittoresk en karakteristiek liggen te zijn tegen een achtergrond van groen beboste heuvels, die je hier en daar ook bergen mag noemen. 


Excursies naar kust en strand

St-Tropez, Cannes, Antibes, Nice, Monaco.... wereldvermaarde badplaatsen met een chique uitstraling langs de Côte d'Azur. Boulevards met palmbomen waarlangs exclusieve sportauto's paraderen, havens vol spectaculaire plezierjachten: je moet het beslist een keer gaan bekijken en de sfeer proeven. De kustweg langs deze plaatsen biedt afwisselende panorama's over helderblauw zeewater en grillige rotsformaties. Uiteraard zijn er her en der mooie stranden te vinden: kleine intieme baaien, of juist uitgestrekte zandstranden. Kies voor de soms luxueuze restauratieve voorzieningen, of neem je eigen parasol en koelbox mee. Op diverse plaatsen zijn naaktstranden. 


Excursies naar het binnenland

Op een heel andere manier mooi en interessant dan de drukke kust is de 'Haut Var', het landinwaarts en relatief hooggelegen deel van ons departement in de Provence. Bochtige en smalle, maar bovenal rustige en mooie wegen voeren je naar oude dorpskernen met hun karakteristieke huizen, kerken, fonteinen, en pleinen. Deze vormen vaak het decor van sfeervolle weekmarkten, waar de kleuren en geuren van de Provence optimaal tot uiting komen. Wanneer je nog dieper het binnenland in rijdt zie je de natuur overgaan in een dunbevolkt en tamelijk ruig berglandschap. Hier heeft de rivier de Verdon een spectaculaire 'canyon' van honderden meters diep uitgesleten. De route erlangs biedt adembenemende uitzichten op dit natuurwonder. Diverse mooie (stuw)meren maken het plaatje compleet. 


Sport en Cultuur


Natuurlijk kun je aan je verblijf ook een actieve invulling geven. Oneindig veel wegen en paden nodigen uit tot wandelingen of fietstochten, die je in het prachtige landschap altijd wel langs een oude ruïne, bij een verrassend uitzicht, door de wijngaarden, of in een sfeervol dorp brengen. De stroomversnellingen van de rivier de Verdon kunnen op een raft worden verkend, een kanotocht over de Argens is eveneens leuk, en waarom niet eens met een waterfiets over het blauwe water van de stuwmeren St-Cassien of Ste-Croix trappen? Golfers vinden een viertal mooie banen binnen een half uur rijafstand. Ben je meer cultureel georiënteerd dan sportief? Spreekt de verstilde soberheid van een oude romaanse abdij je aan? Of ben je liefhebber van de kunst uit de 20ste eeuw met namen als Picasso, Matisse, Leger, Cézanne? Wil je een concert bezoeken, of een antiekmarkt, al dan niet in de open lucht? Hoe dan ook: de mogelijkheden zijn talrijker dan je in één vakantie beleven kunt!